tb.blogg.se

Jag är en på gubbe 50- med ett ungdomligt sinne som är gift med Charlotte och har två utflugna döttrar. Jag är väldigt fotbollsintresserad, för att inte säga sjukligt fotbollsintresserad. Min blogg kommer handla om mitt liv och mina intressen, d v s familj, sport, jobb och lite annat smått och gott. Jag skriver som jag tycker och tänker utifrån hur jag ser på saker och ting, inte tillrättalagt och förskönat. Om inte detta passar läsaren så finns det andra bloggar att vila ögonen på!

Fibernät och diskbänkar!

Publicerad 2015-09-30 19:15:44 i Allmänt,

Igår fick vi äntligen vår fiberkabel nedgrävd i backen och inkopplad i huset. Det var sex lettländare som med spade i hand såg till att ”snöret” kom ner i marken. Senare under dagen kom det fyra ungrare som skulle koppla in allt det tekniska i Casa de Bengtsson. Nu jobbade de här ungerska killarna lite grand som svenska kommunalarbetare. D v s en som arbetade och resten tittade på, i väntan på att få genomföra just sitt arbetsmoment. För att lära sig hela processen kan det väl knappast någon idé, eller? Inte mitt favoritsätt att arbeta men de gjorde ett jäkla snyggt jobb! Så vem är jag att klaga?

När fibern nu är inkopplad och klar för användning så ska man skaffa sig ett abonemang också och det är definitivt ingen lek, det kan jag lova! Framförallt inte när man är så ointresserad och dålig på sådana här tekniska attiraljer som jag är. Jag vill bara att det ska vara enkelt och fungera smärtfritt, men det verkar inte gå hand i hand. För i den här världen är det ingenting som är enkelt och men min och Charlottes vanliga otur så kommer det förmodligen gå käpprätt åt helvete med det tekniska. Jag har också beställt ett TV-abonnemang som är bredbandsbundet. Vi har Viasat med parabol idag men har nu beställt Viasat bredband istället, det verkar smidigt när man väl får det att fungera. Kostnaden blir åtminstone betydligt trevligare, delvis för att jag plockade bort lite i abonnemanget som vi inte behövde.

Idag hade vi en leverantör av diskbänkar hos oss på jobbet. Han hade väldigt fina grejor att visa upp. Riktiga kvalitetsbänkar med mängder av olika valmöjligheter. Han berättade en massa intressant om material, form och om hur man kan få dem specialtillverkade efter eget önskemål mm. De var riktigt snygga och med tanke på kvaliteten, riktigt prisvänliga. Under tiden han pratade så var det enda jag kunde tänka på hur vi ska renovera vårt kök för att få in en av dessa fina diskbänkar där!

Over and out!
"TB"

Om

Min profilbild

Thomas Bengtsson

Finns inte mycket att säga.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela