tb.blogg.se

Jag är en på gubbe 50- med ett ungdomligt sinne som är gift med Charlotte och har två utflugna döttrar. Jag är väldigt fotbollsintresserad, för att inte säga sjukligt fotbollsintresserad. Min blogg kommer handla om mitt liv och mina intressen, d v s familj, sport, jobb och lite annat smått och gott. Jag skriver som jag tycker och tänker utifrån hur jag ser på saker och ting, inte tillrättalagt och förskönat. Om inte detta passar läsaren så finns det andra bloggar att vila ögonen på!

Klocka och utlandsresa!

Publicerad 2015-11-30 19:48:29 i För skoj skull,

För ett tag sedan, närmare bestämt för fyra veckor sedan lämnade jag in min klocka eftersom den inte fungerade. Den hade stannat trots att batteriet var splitter nytt, d v s den stod där den stod och tänkte inte visa tiden, herr Tissot (klockan) hade med andra ord sagt upp sig från jobbet! Eftersom jag hade den försäkrad så skickade han den till Tissot´s hemland Schweiz och fabriken i den lilla staden Le Locle. Urmakaren tyckte att det var bäst för det kostade ändå inte mig mer än om den hade lagats i Kungsbacka. Det kändes ju väldigt bra att den skulle lagas av de som kan klockan bäst, nämligen Schweizarna.

Häromdagen fick jag ett sms från butiken som meddelade att min klocka var klar och att jag kunde komma och hämta den. När jag idag kom för att hämta min klocka så plockade expediten fram uret och visade mig den och talade om att de hade bytt urveket. Då upptäckte hon att klockan sackade en halvtimma vilket var lite underligt eftersom den som lagar klockan alltid ställer in tiden efter det landet som den ska skickas tillbaka till. Den felaktiga tiden blev ju ännu märkligare av att det handlade om en halvtimma, för den tidsskillnaden har man ju inte mellan några länder. Hade det handlat om en hel timma så hade det ju kunnat bero på att de ställt klockan fel. Istället visade det sig att det nya urverket tyckte att det räckte att jobba en dryg helg innan det var dags för semester på obestämd framtid. Så nu är herr Tissot på väg tillbaka till Le Locle för ytterligare en översyn och jag är utan klocka i ytterligare 4-6 veckor. Klockor äro oberäkneliga ting!


               Herr Tissot

Over and out!
”TB”

Om

Min profilbild

Thomas Bengtsson

Finns inte mycket att säga.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela