tb.blogg.se

Jag är en på gubbe 50- med ett ungdomligt sinne som är gift med Charlotte och har två utflugna döttrar. Jag är väldigt fotbollsintresserad, för att inte säga sjukligt fotbollsintresserad. Min blogg kommer handla om mitt liv och mina intressen, d v s familj, sport, jobb och lite annat smått och gott. Jag skriver som jag tycker och tänker utifrån hur jag ser på saker och ting, inte tillrättalagt och förskönat. Om inte detta passar läsaren så finns det andra bloggar att vila ögonen på!

Jobb och ingenting!

Publicerad 2015-07-31 16:20:43 i Allmänt,

Jag har märkt att vissa dagar är lätt att få till ett blogginlägg. Andra dagar är det betydligt svårare, idag är en sådan dag. Man har snart jobbat hela veckan och det har inte hänt så mycket att skriva om. Visst, jag har gått till jobbet och gjort det jag brukar göra på kontoret, inget annorlunda eller kul har hänt. Åtminstone inget som jag känner är värt att skriva om, som kan vara av intresse för andra. Jo, förresten! Jag hade en kund igår som inte tyckte att vi hade en bra service eftersom den montören han ville ha hjälp av var på semester. Jag sade då till honom att jag nog tyckte att vi både hade en bra service och att vi var väldigt ”serviceminded”, det tyckte inte han.
Varför? Frågade jag då.
Jo, för att jag får ju ingen hjälp idag.
Jag förklarade att killarna måste ju få lite semester för att orka jobba årets övriga 11 månader! Sen sade jag till honom att väldigt många företag stänger ner helt och hållet under ca en månad, nu ringde du hit och jag svarade, jag erbjöd dig att skicka en montör, visserligen inte den du önskade. Men jag erbjöd dig hjälp, det kallar inte jag för dålig service!
Då mjuknade han lite, han insåg väl kanske att han varit lite dum. Han tog emot hjälpen och vi löste problemet. Case closed!

Ibland blir man inte klok på folk. Det är precis som om de inte har något annat att göra än att försöka reta upp folk för att det ska hända saker i deras trista vardag. Då får jag ibland sitta emellan, det stör mig. Men jag måste samtidigt säga att de flesta kunderna är väldigt bra att ha med att göra. Tyvärr är det inte dem som man kommer ihåg, utan det är dumjävlarna som inte har något bättre för sig än att visa sig på styva linan, vara kaxiga och tykna som man kommer ihåg!
Även där finns det skillnader, vissa är så förbannat otrevliga att man bara tar sig för pannan och har lust att be dem dra åt h-lv-t-. Nu gör jag inte det, ber dem dra åt h-lv-t- alltså. Jag sitter tyst, lyssnar och låter dem gorma av sig. Jag vet av erfarenhet att det inte är någon idé att säga emot. Det är som att pinka terpentin på en brasa, det brinner bara ännu mer. Samma är det med den dumma kunden, säger jag något så blir de bara ännu argare. Därför är jag tyst och när de har gormat en stund och inte fått något mothugg så brukar de tystna och undra om man är kvar. Därefter går det oftast att få till en konstruktiv dialog. Inte alltid, men oftast.
Hade jag däremot talat om för vissa människor hur jävla dumma de är så kan jag lova att jag hade varit arbetslös för länge sedan, för när jag blir så arg som jag kan bli så hade personen i den andra ändan förmodligen tagit bilen in till firman och stegat in till vår VD och undrat vad det är för idiot som han har anställt. Det undrar jag i och för sig själv ibland, när jag får en släng av dåligt självförtroende och självömkan. Jag tycker i alla fall inte att det är värt risken att bli av med jobbet för att jag talar om för en kund vad den förmodligen redan vet, men inte kan hjälpa. Nämligen att han/hon är dum i huvudet. Jag tänker att jag är bättre än så, jag står över sådant! Det brukar göra att ilskan rinner av mig.

Vi var ett väldigt litet antal spelare på träningen och både jag och Nicke ville ställa in men de goa tjejerna som var där tjatade på oss att vi skulle träna, så vi gav med oss. Det var ju ändå en skön kväll och fotboll är ju vansinnigt roligt, så vi körde. Det slutade med att vi nästan hade en längre träning än vi brukar och det var mycket skratt och glada miner. Det som började med två sura tränare slutade med ett roligt träningspass med några glada tjejer och två ledare som åkte hem med ett betydligt bättre humör än vi hade när vi kom till idrottsplatsen och såg antalet spelare som slutit upp.

Blev ytterligare en förlust för Blåvitt igår. Då var det i kvalet till Europa League. Matchen spelades mot portugisiska Belenenses ifrån Lissabon. Förlustsiffrorna skrevs till 1-2 men det är ändå ett ganska okej resultat inför returen på Gamla Ullevi nästa torsdag. Vinst hemma utan insläppta mål så är avancemanget räddat. Det bör inte vara någon omöjlighet, men först gäller det att ta 3 poäng hemma mot Örebro på söndag. 

Over and out!
"TB"

Om

Min profilbild

Thomas Bengtsson

Finns inte mycket att säga.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela